Redesign Go To Brno

Jan Řezáč

-

11.9.17

-

čtení na 3 minuty

Portál Go To Brno v minulosti proslul zejména malými fotografiemi brněnských paneláků, kreativním využitím Google Translatoru a abecedními seznamy míst, kam nikdo nechce. Několikrát jsem ho nelichotivě komentoval v novinách i v televizi.

Alexandrovka, rozhledna nad vstupem do pekla

Časy se naštěstí mění a s nimi se změnila i ředitelka TIC Brno. Jana Janulíková koncem roku 2015 oslovila náš rod, zda bychom jí nemohli s portálem pomoci. A tak se i stalo.

Strategie redesignu portálu

Na rozdíl od mnoha veřejných projektů TIC Brno věděl, co chce — přitáhnout do Brna turisty — požitkáře.

Obsah webu byl bohužel prakticky nepoužitelný. Abecední seznamy hotelů. Fakta a čísla. Soupisy osobností. Fotografie paneláků. Přijeďte do Brna — města, které vás unudí k smrti.

Projekt jsme rozdělili do několika fází. První fáze zahrnovala rychlé vytvoření co nejmenšího webu, který odprezentuje Brno, jako město moderní architektury, kultury a gastronomie. Autentické. Na úrovni.

Osekali jsme rozsah webu na nezbytné minimum a nasadili nový tón komunikace skrze fotografie, krátká videa a přepsané texty. Jenže ono se řekne nezbytné minimum…

Telefonní seznamy

TIC Brno je příspěvková organizace města, což ji v určitých ohledech limituje. Musí sloužit veřejnosti — nemůže například říct: “Jste dobrá firma, budeme vás mít na webu”.

Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, ten hledá cesty. A TIC Brno chtěl skvělý web. Vedlejším produktem příprav obsahu webu se stal například projekt Gourmet Brno, který mapuje brněnskou gastronomii skrze komisi odborníků. A na portálu pak zveřejňujeme pouze nejlepší hodnocené firmy.

Gourmet BrnoType image caption here (optional)

Stejně tak nemělo smysl nechávat na webu abecední seznam možností ubytování — turisté budou stejně využívat srovnávače s hodnocením a online objednávkou.

Odkazy na relevantní weby místo abecedních seznamů

Práce na první fázi nakonec trvala skoro dva roky.

Hlavní strana nového portálu Go To Brno

Projekt ale teprve začíná — potřebujeme začít tvořit takový obsah, který přitáhne turisty — požitkáře do Brna. Máte se na co těšit.

Okruhy městem jsou základ, ale rozhodně u nich nekončímeType image caption here (optional)

Chtěli jsme skutečně profesionální tým, složený z expertů, kteří vědí, co dělají. Zadání bylo extrémně náročné. Netvořili jsme jen nový web, nýbrž jsme měli za úkol očistit značku gotobrno a to se nám díky Janu Řezáčovi podařilo. Brno má konečně turistický web, za který se nemusí stydět. Těšíme se na jeho další rozvoj!
– Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO

Na projektu se podíleli

Web najdete na Go To Brno.

V House of Řezáč redesignujeme a optimalizujeme weby, ale soustředíme se u toho na všechny vrstvy marketingu. Výsledkem spolupráce je celkový posun vaší marketingové komunikace dopředu.